jueves, 16 de diciembre de 2010

-GALETES SPEKULATIUS

Benvolguts amics i seguidors del bloc.

Porto bastant temps donant voltes a redactar el bloc en la meva llengua materna. Fa uns dies parlant amb altres bloggers em van animar, jo tenia els meus dubtes, ja que el meu aprenentatge va ser tot en castellà i el meu català el he anat aprenent a força de llegir i intentar escriure-ho, al final m'he decidit. Espero que em *segui com fins ara si teniu algun dubte podeu enviar-me un mail i jo encantada us contesto.

Des d' aquí el meu agraïment a la Sara-Maria del bloc Delícies del rebost a Josep Àngel del bloc Olleta de verdures i a la Sion del bloc Fem un mos, ells van ser els que em van donar l'última empenta.

Avui os porto una recepta de galetes, les especies les vaig demanar per internet, han quedat força be.

Aquí os deixo la recepta fins aviat.

Ingredients:
-125 grs. Mantega (textura pomada)
-200 grs. sucre
-375 grs. farina
-2 ous
-un pessic de sal
-2 cullaredetes de cafè de preparat de spekulatius


Preparació:
-Tamisar la farina, reservar.
-En un bol disposar l'ou i el sucre, batre enèrgicament.
-Afegir la mantega
-Seguidament afegir el pessic de sal y el preparat de spekulatius
-per últim afegir la farina.
-Treballar la massa a ma o en un robot de cuina
-Embolicar en paper film transparent i reservar a la nevera durant una nit.
-Al dia següent ja estan llestes per treballar, estirarem la massa entre dos papers amb l'ajuda d'un corro i les deixarem d'un gruix de 3 mm. i hens ajudarem per donar forma d'un talla-pastes del nostre gust en aquest cas de flocs de neu.

-Coure al forn a 170º durant 7 minuts, les tenim de notar lleugerament cuites ja que si les couen massa poden quedar molt dures


Aquí podeu veure el pot de les especies.

I aquí os deixo algunes fotos del que apart de cuinar he fet. Aprofitar uns marcs passats de moda per pintar de nou, unes làmpades que tenia de fusta pintades de blanc i unes aglans que he pintat per decorar aquest Nadal a casa, una safata que era de color de pi de l'Ikea i que també he costumitzat. Os poso la foto del abans i desprès excepte la de la safata que hem vaig descuidar de fer.
Abans

Despres

Abans

Després


Tot el procés

Per últim les safates





28 comentarios:

  1. Felicitats pel canvi de llengua!!
    Aquestta espècies, és una barreja? On l'has aconseguit? Sembla interessant.
    Quina artista!! I la idea de pintar els glans per decorar és genial!

    ResponderEliminar
  2. Felicitats per la decisió del canvi de llengua, a mi amb varen anima els de casa a fer el blog en català, doncs jo també vaig estudia amb castellà a la meva època el català nomes a casa.
    Les galetes a mes de bones, espectacular la composició de la foto
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Noia, estàs feta una artista... I no només per les galetes! T'ha quedat tot preciós!
    Respecte al canvi de llengua et felicito, no t'amoinïs si hi ha alguna errada (tots en fem), el realment important és que hagis estat prou valenta per a fer aquest pas. petons!

    ResponderEliminar
  4. Ah, i les galetes molt bones... Jo les he menjat a Bèlgica i el gustet que tenen primer sobta i després enganxa ;)

    ResponderEliminar
  5. felicitats per aquesta decisió, tots els que tenim una certa edat vam estudiar en castellà, però em sembla que precisament per això escriure en català té un valor afegit al qual no hem de renunciar. molts sort en la nova etapa, que estic segur que en tindràs.
    (per cert, vigila la data del post, que és de fa un mes)

    ResponderEliminar
  6. Sara Maria
    Gracies, si no hagués estat per la empenta no m'hagues decidit, jejeje. Les especies les vaig comprar i ja et posaré el que porten, Peró jo crec que es pot fer la barreja a casa, no val la pena.
    Sion.
    Tu també has estat una de les empentetes, no sabia que el teu bloc fos aquest ara també et faré els honors a l'entrada. La veritat estic molt contenta.
    Gemma.
    Moltes gracies, valenta no sé, però per la llengua s'ha de fer.
    Manel.
    Gracies per la teva visita, estas be?. Lo de la data resulta que la tenia preparada abans i desprès blogger no se que va fer i tot el que vaig escriure va sortir barrejat i no s'entenia res. La vaig editar i no vaig canviar be la data.

    ResponderEliminar
  7. Me encanta la receta de hoy. Además de tener un aspecto inmejorable y más que apetecible, la presentación la hace más bonita y tentadora. Enhorabuena por cocinar como lo haces y por compartirlo.

    Besos.

    PD: las manualidades que hoy nos traes son increíbles.

    ResponderEliminar
  8. TERE NO M'HO PUC CREURE!!!

    M'encanta el teu bricolage!!
    MOLTES FELICITATS!! Justament són aquestes petites coses que em fan feliç de fer ;)

    Petons,K

    ResponderEliminar
  9. Bravissima sai fare degli oggeti deliziosi, ciao

    ResponderEliminar
  10. Quin gust tenen aquestes espècies?, que són un barreja?, segur que les galetes estan boníssimes!

    ResponderEliminar
  11. joer no entiendo nada y no encuentro el traductor jaajaj

    ResponderEliminar
  12. Hola, has cambiado el blog??, lo digo porque me sale todo el texto en catalán, gracias.

    ResponderEliminar
  13. Jo, pues ahora ya no me entero de nada...

    ResponderEliminar
  14. Tereeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
    Moltes felicitats pel canvi de llengua i moltes gràcies pels agraïments, totalment inmerescuts: com tu mateix dius, tu mateixa feia temps que volies parlar en la teva llengua materna!

    Vaig a incorporar-te ara mateix al llistat de blocs en català que tenim a Olleta!

    I les galetes tenen una pinta estupenda!!!!!!!!

    Molt bones festes, familia!

    ResponderEliminar
  15. Hola Tere, por tu receta de los Doblegats, se que veraneas en mi puebo Port de Pollença. Pues decirte que en Alcudia hay un super alemán que tienen las especias, lo digo por que si vienes o si no te ls mando yo, te saldrán mucho más baratas. Estas galletas son buenísimas yo las he hecho y en casa duran un abrir y cerrar de ojos...
    Me gusta el cambio a catalán pero pienso que quizás la mayoria sea castellano parlante y no lo entienda, yo he escrito en castellano por todos ellosç
    Feliz Año 2011 y FELICIDES POR TU BLOG, GENIAL

    ResponderEliminar
  16. Las manualidades demuestran una creatividad muy buena. Te sigo la pista. Yo tengo un blog de cocina que es : geococina, te animo a verlo. Chao

    ResponderEliminar
  17. Menudas decoraciones mas bonitas. Lastima llegar tan tarde.
    Un saludo.

    ResponderEliminar
  18. no hablo catalan peor para eso hay traductores, la receta se ve riquisiiiima, pronto la intentaremos, un lsaudo desde cancun

    ResponderEliminar
  19. I have read this post. This post is a nice one that information are useful to me..that am here about exclusive south indian food in chennai and exclusive north indian food in chennai . That I will inform about your post to my friends and all the best for your future posts..

    ResponderEliminar
  20. M'agrada el teu BLOG, es MOLT BONIC!!!
    GRACIES:)

    ResponderEliminar
  21. Hola, t'escric desde Italia on estic vivint. Acabe de descobrir el teu blog i volia felicitar-te. Es fantàstic. Molt ben decorat i elegant, a mès eres una artista, eh? jaja...tornarè prompte.
    Sara M.

    ResponderEliminar
  22. La mejor web para ver la TV por internet : www.sigueTV.com Podrás ver todos los canales de TV incluso GOLTV, y además todos los partidos de la jornada de futbol de españa y otros paises.
    Síguelos en facebook: www.facebook.com/pages/SigueTVcom/211740678936507 Y si quereis descargar peliculas/series/musica o software, la mejor web es www.mistorrent.com

    ResponderEliminar
  23. Me a gustado mucho tu blog, así que me quedo por aquí.
    Un saludo

    ResponderEliminar
  24. wow really good informision got lot to learn. looking forward for more informative posts from you.
    French Online Course | French Language Course | Online French Courses

    ResponderEliminar